Menu

Direct reserveren bel: (0222) 311 433

Op loopafstand van onze Bungalowverhuur De Muy vind je paal 25. Een bijzondere strandpaal, aangezien je hier niet zo gemakkelijk voorbij komt als bij de andere strandpalen op Texel. Het is namelijk de strandpaal van De Slufter; een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Na een aantal mislukte pogingen om er een landbouwpolder van te maken, werd in het begin van de twintigste eeuw besloten om het zeegat open te laten. Strandpaal 25 loopt dus regelmatig onder water. Vanaf bijna al onze bungalows gaat er een prachtige wandeling naar Paal 25.

Onderweg kun je gerust even pauzeren; zitten in een duinpannetje en genieten van de rust en ruimte om je heen. De wandeling naar Paal 25 is nooit hetzelfde. De zee heeft in dit natuurgebied nog altijd vrij spel, waardoor er telkens weer nieuwe wandelpaadjes vormen. Het is dus zeker een aanrader om tijdens je verblijf een aantal keer richting Paal 25 te wandelen en je te laten verwonderen door de bijzondere natuur.

Op Texel heeft iedere kilometer strand een eigen paal: deze nummering begint al aan de overkant van het Marsdiep, bij Den Helder. De strandpalen bestaan al anderhalve eeuw. Ze zijn er toentertijd geplaatst om metingen uit te voeren die veranderingen van het water registreerden. Met moderne technieken van tegenwoordig zijn deze overbodig. Toch is Rijkswaterstaat nooit van plan de palen weg te halen. Het zijn nu palen vol herinneringen.

Ook zo weg van paal 25 in De Slufter? In onze receptie zijn diverse leuke Strandpaal 25 souvenirs te koop. Opsturen is ook altijd mogelijk!