Menu

Direct reserveren bel: (0222) 311 433

Texel heeft prachtige stranden. Ruim dertig kilometer lang, dus er is genoeg plek voor iedereen. Sterker nog: zelfs in het hoogseizoen voelt het soms alsof je het hele strand voor jezelf hebt. Als je liever wat meer de drukte opzoekt kan dat ook, ga dan naar een strand met een paviljoen (bij paal 9, 12, 15, 17, 19, 20, 21, 28 of 33). Deze strandslagen worden zomers bewaakt door badmeesters. Zij zorgen ervoor dat iedereen veilig de zee in kan. Houd wel goed de vlaggen en de strandbewaking in de gaten:
Rode vlag: verboden in zee te gaan
Gele vlag: gevaarlijk om te zwemmen
Witte vlag: er is een kind gevonden of zoek 
De strandposten zijn geopend van juli tot eind deptember van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Het Texelse strand is perfect voor een heerlijke wandeling. Met je haren in de wind of genietend van het zonnetje: het Texelse strand is nooit hetzelfde, maar altijd genieten. Met z'n allen zorgen we ervoor dat de stranden schoon blijven. Daarom is het belangrijk dat strandgangers hun afval opruimen. 

Er zijn diverse mogelijkheden om een eigen strandhuisje te huren. Dat kan per week, per dag of zelfs een heel seizoen. Strandhuisjes (vaak inclusief strandstoelen) zijn te huur op de strandslagen 9, 12, 15,17, 20, 21 en 28. 

Op veel stranden is het toegestaan om je hond mee te nemen en los te laten lopen. Bij de bewaakte strandgedeeltes en naaktstanden bij Den Hoorn en De Cocksdorp moet de hond wel aan de lijn. 

Afhankelijk van het weer zijn er op het strand ook leuke activiteiten te ondernemen, zoals surfen, kitesurfen, raften, kayakken en powerkiten.